Certyfikat
Tak
Powiat Krakowski / Gmina Skała
Picie soku z owoców jagody kamczackiej działa korzystnie na
wzrok, regeneruje zmęczenie i stymuluje energię w organizmie.
Zapobiegają wylewom wewnętrznym i podskórnym,
leczą miażdżycę i zapobiegają takim chorobom jak: udar
mózgu, zawał serca, układu krążenia i poprawiają obieg krwi
w organizmie. Posiada właściwości odtruwające organizm,
wydala toksyny (metale ciężkie). Jest źródłem wielu substancji
odżywczych oraz licznych witamin A, C, B, żelaza, potasu,
wapnia, fosforu, manganu, jodu, miedzi, kwasów organicznych
oraz przeciwutleniaczy – polifenole, których mają więcej niż
owoce borówki amerykańskiej czy nawet aronia. Regularne
spożywanie soku pozwala na ogólnie wzmocnienie organizmu,
ma działanie antyseptyczne i wspomaga leczenie wielu chorób.