Certyfikat
Tak
Powiat Krakowski / Gmina Krzeszowice
Pyłek pszczeli
Kolor pyłku zależy od gatunku rośliny z jakiej jest pozyskiwany. Na przestrzeni roku zmienia się jego skład i właściwości. Właściwości biologiczne i działanie terapeutyczne pyłku wynikają z jego wyjątkowo bogatego składu chemicznego. Do głównych składników obnóży pyłkowych należą białka,w tym egzogenne aminokwasy, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy, mikroelementy i inne związki. Pyłek kwiatowy ze względu na wysoką wartość odżywczą, może być alternatywą między innymi dla witaminowych suplementów. Produkt ten jest składnikiem diety wielu sportowców. Badania wykazały, że regularne jego spożywanie wzmacnia organizm, a wykonane na bazie pyłku pszczelego ekstrakty, odznaczają się silnym działaniem przeciwzapalnym, antybiotycznym i przeciwutleniającym.
0,9l - 45zł
0,5l - 25zł
! Cena i wielkość - prosimy o kontakt telefoniczny/meilowy!