Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach

Nie masz konta? Zarejestruj się

Kiełbasianka z Rajbrotu

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Nie

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Tak

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Tak

0,00 zł/szt Cena do negocjacji

RAJBROT

Powiat Bocheński / Gmina Lipnica murowana

Kiełbasianka z Rajbrotu to znakomity farsz z Kiełbasy swojej zamknięty w poręcznym słoiku. Kiełbasianka stanowi przysmak znany od lat. Mięso wieprzowe z dodatkiem aromatycznych przypraw, dzięki smarownej konsystencji oraz wygodnej formie przechowywania cieszy się niesłabnącą popularnością wśród miłośników mięsa. Utrwalanie farszu kiełbasianego poprzez obróbkę termiczną to wiekowa metoda konserwacji. Przetrzymywane w chłodzie piwnic słoje z mięsiwem były najlepszym posiłkiem podczas ciężkich prac polowych. Dziś, dzięki zachowaniu przepisów sprzed kilkudziesięciu lat, na podstawie których powstaje kiełbasianka Bacówki, możemy cieszyć się smakiem wędlin w słoikach jak wiele pokoleń przed nami. Produkt wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych.